Toyota

»» Stock Price «« »» Financial Information ««»» Leadership & Governance «« »» SEC Filings «« »» FAQ ««


» Celebrity » Travel » Cars » Food » Business » News » Music » TV » Movies » Books » Fair Stands » Events

Nu säger japansk media att en Supra GRMN med 520 hästkrafter har fått klartecken.


Ikonens återkomst ägde rum i januari 2019, det var då Toyota GR Supra presenterades till mångas glädje. En del blev dock besvikna i och med att bilen upplevs som ”för tysk”. Nya Supra är nämligen baserad på BMW Z4 M40i – från motor till inredning. Men Toyota har gjort en hel del med modellen för att få den att upplevas som en annan bil, och då syftar vi inte enbart på karossens utformning.


Teknikens Världs Hans Hedberg var iväg och körde nya Supra på både vanlig väg samt på Jarama-banan utanför Madrid. Han gillade vad han körde, men någon renodlad sportbil såg han den inte som, utan den gav mer känsla av att vara en sportig kärra med GT-inriktning.

Det tänker Toyota nu råda bot på. Enligt japanska bestcarweb.jp har ledningen gett grönt ljus åt en Supra GRMN där bokstäverna precis som tidigare (Yaris GRMN) står för Gazoo Racing tuned by Masters of Nürburgring.


Då försvinner BMW:s treliterssexa B58 under huven, i stället kommer S58-motorn, som är prestandavarianten av B58, att ta plats. Det är alltså samma motor som finns i bland annat X3 M och X4 M och som så småningom kommer att hitta ned i nya BMW M3.


DUELL: BMW Z4 M40i mot Toyota GR Supra

Med motorbytet kommer 340 hästkrafter och 500 newtonmeter, enligt den japanska sajten, att förvandlas till 520 hästkrafter och 608 newtonmeter, och den åttastegade automatlådan ersätts med en sjuväxlad M-dubbelkopplingslåda från BMW.

Det är 40 hästkrafter mer än i X3 M och X4 M samt tio fler än i Competition-versionerna av de båda. Nya M3 – och M4 – beräknas få samma effektsiffror som sina suv-syskon vilket skulle betyda att Toyota effektmässigt klår BMW. Maskinen är inte planerad att hamna under huven på en ny Z4 M.


Enligt rapporten är Toyota Supra GRMN aktuell först 2023 och då endast i 200 exemplar i världen.

Toyota skulle givetvis varit med och ställt ut på SEMA-show men eftersom den blev inställd så har man valt att presentera grejerna på nätet istället.

En av bilarna är GR Supra Sport Top som är en version av nya Supra fast med avtagbart targatak. Eftersom bilen baseras på specialaren Supra Heritage Edition har den även ett annat mer aggressivt kjolpaket, större fälgar och en rejäl bakvinge som påminner om den som satt på Supra A80.

Effekten i motorn har även ökats till över 500 hästar.


Om det kommer att släppas en targaversion av nya Supra återstår att se, bilen här är som sagt bara ett showbygge än så länge. 

VÄLKOMMEN TILL VÅRT SHOWROOM ONLINE!

https://www.toyota.se/showroom-online#utforska-modeller


Copyright is a legal right created by the law of a country that grants the creator of an original work exclusive rights for its use and distribution. © 2014-2019 Mugela OÜ / © Sky World Expo / © SkyWorldExpo.com World Trade Center, Jõe 5, 10151 Tallinn, Estonia. © Sky World Expo! Open ”24 hours” 24/7. Voice, video calls and chats with Skype! "SkyWorldExpo"


Contact us by E-mail: Investor Releations investorrelations@skyworldexpo.com SkyWorldExpo Office office@skyworldexpo.com